Kermis Peren uit Teylingen

De kermis in de verschillende dorpen in Teylingen staat voor de deur. Weinig slaap, ongezond eten en alcohol. We gaan roofbouw plegen. In onderstaand stukje een paar praktische voedingstips. Preventieve eetmaatregelen en het recept van de katersoep voor een snel herstel. Lees en eet met een knipoog.

Hoe overleef je de Kermis in Teylingen met voeding als tegengif

Deze week stond een afspraak met de meststoffenspecialist gepland. Maar door de kermisweek ben ik helemaal van slag. Ik ben druk met veel belangrijkere levens vraagstukken zoals: Met wie gaan we naar de kermis? Komt de Booster wel dit jaar? Zijn we al groot genoeg om daar in te mogen? Waar is eigenlijk mijn meetlint? Dan moeten we nog weten wat we aan doen. Het hele gezin moet natuurlijk wel even shinen zaterdag op de braderie. Je weet namelijk nooit wie je (na al die jaren) tegen het lijf loopt. Is alles op tijd uit de was en moet er nog nieuwe kleding worden aangeschaft? Daardoor zou ik bijna het belangrijkste vergeten: oppas voor de vrijdagavond. Eerst de Oranje Proms en daarna moeten we ons nog ontzettend aanstellen bij de jongens van Soulbeach. We hebben er bijna om moeten dobbelen wie van onze twee thuis moest blijven bij de kinderen. Gelukkig hebben we net op tijd kunnen voorkomen dat mijn ouders met het kermisweekend op vakantie gaan. Waar slaat dat trouwens op? Als je met pensioen bent kun je elke dag van het jaar weg, maar NIET met de kermis! Ook niet met Carnaval trouwens. Nu dat geregeld is beseffen we ons dat zwemmen, voetbal en handbal gewoon door gaat zaterdagochtend. Je begrijpt dat door al dit gedoe, de meststoffen specialist er deze week bij in schiet.

Voeding als vergif of tegengif

Waar ik me ook druk om maak is het eten. Je moet goed eten deze dagen. Volgens de levensles van mijn neef: vooral blijven eten! Dus hier wat hulpmiddelen, zodat je maandag op werk er ook nog een klein beetje mee door kunt.

Vooraf: Breng het vitamine niveau in je lichaam boven pijl, zodat je zorgeloos roofbouw kunt plegen de komende dagen. Alcohol breekt namelijk vitamines af en ook de verwerking ervan vraagt vitaminen. Het kan dus zeker geen kwaad om vooraf een buffer aan te leggen.

Tijdens het stappen: Glaasje water tussendoor? En blijven eten!

Zaterdag: rustig aan beginnen met een Vietnamese loempia op de braderie. Dan een broodje warm vlees of een sateetje. Plakjes grilworst doen ook wonderen. Druiven, ook goed en volop verkrijgbaar. Dan kan je rustig aan wel weer een biertje nemen.

Herstellen met katersoep

Voor zondagochtend: katersoep. Mag ook ‘s middags voor degene met een minder sterke maag. Het is handig als je deze al van te voren klaar hebt staan, zodat je hem eventueel na de solexrace al kan verorberen. Een beschrijving van de soep is te vinden op Kater soep met Italiaans temperament 

 

Veel plezier en ook na de kermis de groe(n)ten uit Voorhout, To Maat


Volg mij 🙂

Wil je meer lezen? Door je e-mail adres in te vullen op mijn website, ontvang je automatisch bericht als ik een nieuwe blog heb geplaatst. Dit is ongeveer 1x per maand. Of volg me op Facebook en Instagram.

4 gedachten over “Kermis Peren uit Teylingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s