The best burgers in town

To Maat verkoop verse groenteburgers/ vleesvervangers via verschillende verkooppunten, horeca en catering. Bekijk het Assortiment en de Verkooppunten. De burgers zijn met zorg samengesteld. Er zit een groot gedachtegoed achter als het gaat om duurzaamheid, gezondheid en smaak.

Bijzonder lekkere smaakcombinaties

De groenteburgers van To Maat hebben verrassende smaakcombinaties van verschillende groenten met fruit, zuivel en noten. Waarbij de ene smaak, de andere op bijzondere wijze versterkt. Traditionele smaken, vele kleuren, typische  geuren en afwisselende texturen. De groenteburgers zijn niet, zoals de meeste vleesvervangers, voorgegaard. Ze zijn rauw waardoor ze na het bakken nog steeds lekker smeuïg en smaakvol zijn.

Een lekker eind op weg met veel groente

Een groenteburger van To Maat bevat gemiddeld 50g groente per 100g. Het Voedingscentrum adviseert om 250g groente per dag te eten. Want groente kan ziekten voorkomen of zelfs helpen bij de behandeling. In Nederland eten we gemiddeld 140g groente per dag. Dat is veel te weinig. Met de groenteburgers van To Maat ben je een ‘lekker eind op weg’. Eet je veel verschillende kleuren, dan weet je dat je goed bezig bent. Dus vrolijk het op.

Haver voor de darmen, hart- en bloedvaten

De groenteburgers van To Maat bevatten gemiddeld 20g haver per 100g. Het dagelijks eten van 30 tot 60g haver per dag heeft veel positieve invloeden op de gezondheid. Omdat haver wordt gemaakt van hele graankorrels, is het een volkoren product. Haver bevat van nature geen gluten. In haver zit de vezel Beta glucaan. Deze neemt veel vocht en LDL-cholesterol op.  Hierdoor geeft het een lang verzadigd gevoel en een regelmatige, langzame afbraak van koolhydraten. Het zorgt voor een goede darmflora, wat weer goed is voor het immuunsysteem. Regelmatig haver eten verminderd de kans op hart- en vaatziekten.

Gejodeerd zout

Jodium heb je nodig voor een goede werking van de schildklier. Om te zorgen dat we in Nederland genoeg jodium binnen krijgen, wordt er bij de bereiding van brood gejodeerd zout gebruikt. Dit goede gebruik heeft To Maat overgenomen uit de bakkerijwereld.

Voedingswaarde ter harte genomen

Geen bleke gezichtjes door te weinig ijzer. Bij de samenstelling van de groenteburgers van To Maat zijn de criteria van het Voedingscentrum voor ‘gezonde vleesvervangers’ ter harte genomen. Op de ingrediënten declaratie is hier meer over te vinden. Door de rauwe verwerking en het snelle invriezen verwerking, blijven vitaminen behouden. Het diepgevroren aanbieden zorgt daarnaast voor minder voedselverspilling.

Duurzame biologische ingrediënten uit de streek

Bij de bereiding van de groenteburgers gebruikt To Maat ingrediënten met een zo’n laag mogelijke impact op het milieu. Hierbij wordt gekeken naar de hoeveelheid water dat nodig is bij de productie, het transport, het seizoen en de herkomst. Voor sommige ingrediënten zijn streekproducten de beste keuze, soms is een biologisch ingrediënt de beste keuze. Op de ingrediënten declaratie van de burgers is hier meer over te vinden.

Geen plastic in de soep

Vanuit hygiënisch oogpunt worden de groenteburgers van To Maat op een meatsaver gelegd. Deze vangt het vocht op bij ontdooien en zorgt dat de groenteburgers niet aan elkaar plakken. De burgers worden verpakt in plastic zakjes. De doosjes zorgen voor makkelijk transport en zijn drager van het etiket. De doosjes kunnen terug worden gebracht naar de winkel voor hergebruik. Bij de speciaalzaken zijn de groenteburgers verpakkingsvrij verkrijgbaar.

Geen vlees

In de groenteburgers van To Maat zit geen vlees verwerkt, wat je voedselafdruk aanzienlijk verlaagd. Door één dag in de week geen vlees te eten bespaar je net zoveel als een maand niet douchen of als 1250km auto rijden. Ook voor de gezondheid is het goed om vlees met mate te eten. Het eten van te veel vlees brengt risico’s voor de gezondheid met zich mee. Rood en met name bewerkt vlees zoals vleeswaren worden in verband gebracht met beroerte, diabetes type 2 en kanker. Een keer een groenteburger van To Maat op brood is een goed alternatief, en zorgt meteen voor de broodnodige extra groentes. Bovendien zijn dieren geen industriële producten, daar moeten we lief voor zijn.

Ambachtelijk bereid met vakmanschap

De burgers worden met de hand gemaakt in een keuken van de groentewinkel in Voorhout.  De juiste technieken zijn samen met de vak slager uit Voorhout tot stand gekomen. Voor de 100g burger gebruiken we een stempel in de vorm van een bloem. Dit staat symbool voor alle groenten die erin verwerkt zijn.

#groenteburgers

#bestburgersintown

 

To Maat Vroorhout footer