Groenteburgers

To Maat heeft voor elk seizoen een andere burger. Zo start het seizoen in maart met de spinazieburger, in juni komt daar de bloemkoolburger bij. Vanaf juli de bietenburger en in september start de pompoenburger. Elke burger heeft een verrassende smaakcombinatie met fruit, zuivel en noten. Waarbij de ene smaak, de andere op bijzondere wijze versterkt.

Culinair is bij de ontwikkeling net zo belangrijk als gezondheid. Daarbij is er voor gezorgd dat elke burger een goede voedingswaarde heeft, waardoor het vlees en vis kan vervangen.

Ook aan de veganisten is gedacht, met een 100% plantaardige geplukte zwam en de nieuwe vegan lenteburger.

Uniek aan de burgers is, dat ze gemaakt zijn met (biologische)groenten uit de streek en na bereiding zo snel mogelijk zijn ingevroren. Daarbij blijven smaak en vitamine behouden.

De burgers zijn makkelijk te bereiden op een lage warmte bron. Leg ze direct vanuit de vriezer in de pan, in de oven, op een dichte grill- of barbecue plaat of in de frituur.

Vegan Lenteburger

De vegan lenteburger is een frisse burger. Hij is 100% plantaardig en daarmee geschikt voor vegetariërs, veganisten en mensen met een lactose intolerantie. Hij is gemaakt met Hollandse groenten uit de lente: bloemkool, tuinbonen, doperwten en raapsteeltjes. De vegan lenteburger heeft een lage milieubelasting doordat bij de bereiding zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van streekproducten, seizoensproducten en biologische ingrediënten. De burger is een bron van eiwit (12% van de energie waarde), bron van vezels, bevat ijzer en vitamine B.

Extra informatie nodig over de voedingswaarde, bereidingswijze en ingrediënten? In de product specificatievindt u meer informatie.

Vegan spekjes

100% plantaardige spekjes van kokosschilvers. Geeft een lekker pittig, extra zoutje aan gerechten. Een goed alternatief voor dierlijke spekjes. Bij de bereiding wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische ingrediënten. De vegan spekjes zijn kant en klaar. Stooi de vegan spekjes vlak voor het serveren over de stamppot, over een salade of op de soep. Niet te lang van te voren, want dan nemen de kokosvezels het vocht op en verliest het de krokante bite. Bewaar de vegan spekjes droog, in een gesloten verpakking op kamer temperatuur.

Extra informatie nodig over de voedingswaarde, bereidingswijze en ingrediënten? In de product specificatie-vegan-spekjesvindt u meer informatie.


Bietenburger met saladekaas

Stevige burger van rauwe bieten, met goede bite. Bieten zijn het hele jaar door uit Nederland verkrijgbaar. Van origine loopt het seizoen van juli tot oktober. De burger is een bron van vezels en eiwitrijk. Bevat ijzer en vitaminen B12, waardoor het uitstekend vlees kan vervangen of als extra groenten dienen. Bak de burger vanuit de diepvries, 6 tot 8 minuten per kant op een lage temperatuur. Lekker op een broodje met mango, avocado en honing-mosterd dressing.

Speciaal voor de chef een link naar extra inspiratie voor gerechten met de bietenburger

Extra informatie nodig over de voedingswaarde, bereidingswijze en ingrediënten? In de product specificatie vindt u meer informatie.


Spinazieburger met roomkaas en pijnboompitten

Bij deze burger is gekozen voor culinair en heeft een Mediterrane smaak met spinazie, roomkaas, zongedroogde tomaten en pijnboompitten voor een goede bite. Deze burger bevat relatief veel ijzer uit de spinazie. Spinazie komt van maart tot november uit Nederland. Bak de burger vanuit de diepvries 4-6 minuten per kant bij middelmatige temperatuur. Lekker met gegrilde paprika en knoflooksaus.

Speciaal voor de chef een link naar extra inspiratie voor gerechten met de spinazieburger.

Extra informatie nodig over de voedingswaarde, bereidingswijze en ingrediënten: spinazieburger.


Pompoenburger met mango

Bij de eerste hap een zoete verleiding, maar in de nasmaak een lekker pittig ding. Smaakvol en romig met mango en crème fraîse. Pompoen heeft het hele jaar door een lage klimaat belasting. In Nederland zien we hem vooral van september tot maart. Bak de burger vanuit de diepvries 4-6 minuten per kant bij middelmatige temperatuur. Lekker met mango, pompoenpitten en paprika.


Kaas- uienburger

Bekende smaak van kaas en uien, waardoor hij ook bij kinderen favoriet is. Eiwitrijke burger (28% van de energie waarden). Te gebruiken als vleesvervanger.  Bak de burger vanuit de diepvries 4-6 minuten per kant bij middelmatige temperatuur. Lekker op een broodje met sla, augurk, tomaat, en honing- mosterddressing.


Geplukte koningszwam


Deze pittig gekruide paddenstoel is 100% plantaardig en daarmee ook geschikt voor veganisten. Hij doet niet onder voor de pulled pork en de pulled chicken. Roerbak de zwam met uien en paprika. Serveer met barbecues saus op een broodje of op Libanees flatbread met veel sla, komkommer en tomaat.

Speciaal voor de chef een link naar extra inspiratie voor gerechten met de geplukte-koningszwam.

Extra informatie nodig over de voedingswaarde, bereidingswijze en ingrediënten: specificatie


Bloemkoolburger met walnoot en pittige Gooische

Bloemkool is een traditionele Hollandse groente met een lage klimaatbelasting. Het Nederlandse bloemkool seizoen loopt van juni tot november. Dat maakt deze burger lekker herkenbaar. De walnoot die erin zit, is zijn beste vriend en zorgt samen met de Gooische Pikante kaas, voor een ultieme smaakcombinatie. In noten zit veel onverzadigd vet, wat beschermt tegen hart- en vaatziekten. Bak de burger vanuit de diepvries 4-6 minuten per kant bij middelmatige temperatuur. Lekker met honing- mosterdsaus, extra walnoten en geraspte kaas of een groene salade.